Vijesti

20.01.2017
Još samo 5 dana - Prijavite se na Naj portfelj 2017.
Prijave za naše tradicionalno natjecanje (9. godinu zaredom) za NAJ portfelj 2017. su u tijeku još samo 5 dana. Izaberite vaš portfelj ovdje. Pravila su ista kao i prošle godine - izaberite 3-6 likvidnih dionica za koje mislite da će imati najveći prinos u godini. Portfelj možete tijekom godine mijenjati, a krajnji rok za prijavu je 25.1.2017.

Do sada smo uz pomoć sponzora - OTP investa pobjednicima darovali vrijedne poklone - od iPada, laptopa, tableta, fotoaparata... I u ovom natjecanju probati ćemo osigurati poklone za najbolje plasirane natjecatelje.

10.01.2017
Unutardnevne transakcije i izračun poreza na kapitalnu dobit
Ukoliko želite točan izračun poreza na kapitalnu dobit, trebate unijeti i unutardnevne transakcije istom dionicom ukoliko su one realizirane po različitim cijenama. Budući da je bitan redoslijed transakcija - transakcije unosite ili redom kako su izvršene na burzi ili (bolje) da dodatno nakon datuma unesete i vrijeme izvršenja transakcije.

Izračun realizirane dobiti po FIFO metodi i poreza na kapitalnu dobit je dostupan samo pretplatnicima.

02.01.2017
Prijavite se za NAJ Portfelj 2017.
Naše tradicionalno natjecanje (9. godinu zaredom) za NAJ portfelj 2017. je počelo danas. Izaberite vaš portfelj ovdje. Pravila su ista kao i prošle godine - izaberite 3-6 likvidnih dionica za koje mislite da će imati najveći prinos u godini. Portfelj možete tijekom godine mijenjati, a krajnji rok za prijavu je 25.1.2017.

Do sada smo uz pomoć sponzora - OTP investa pobjednicima darovali vrijedne poklone - od iPada, laptopa, tableta, fotoaparata... I u ovom natjecanju probati ćemo osigurati poklone za najbolje plasirane natjecatelje.

22.12.2016
Izračun poreza na realiziranu kapitalnu dobit
Dodana je mogućnost izračuna realizirane dobiti prema FIFO metodi, te poreza na kapitalnu dobit. Iz izbornika Portfelj - Statistika vrijednosti portfelja izaberite Realizirana dobit i izračun poreza. Izračun je dostupan samo pretplatnicima.
22.12.2016
Sretan Božić i Nova godina!
Svim korisnicima našeg portala želimo sretan Božić te uspješnu i sretnu Novu godinu.
05.11.2016
Osvježavanje top 10 dioničara
Stanje dioničara na dan 4.11.2016. (petak) biti će zbog tehničkih razloga osvježeno u ponedjeljak 7.11. - vjerovatno tijekom jutra.
14.10.2016
Spajanje dionice DELT-R-A
S obzirom da je došlo do spajanja 104 dionice DELT-R-A u jednu dionicu DELT-R-A, oni koji imaju tu dionicu u portfelju trebali bi podesiti svoje portfelje. Promjena se neće automatski napraviti u portfelju. Predlažemo da napravite transakciju prodaje svih dionica DELT-R-A na datum 10.10. (zadnji dan trgovanja prije spajanja) i napravite transakciju kupnje nove količine na datum 11.10.  
27.07.2016
Promjene dioničara - novi način prikaza
Izmijenjen je način prikaza zadnjih promjena dioničara na način da se sada umjesto zadnja 3 datuma stanja top 10 dioničara prikazuju zadnja 3 datuma s promjenama stanja dioničara.

Uočili smo da link Dionice-Promjene dioničara - skupno za sve dionice > ne radi - to će biti ispravljeno tokom dana.
24.02.2016
Novi pokazatelj "Zadržana dobit/preneseni gubitak i rezerve"
U sažetak o dionici dodan je novi pokazatelj - Zadržana dobit/preneseni gubitak i rezerve (kratica Zadrž. dobit i rez.). Pokazatelj se računa kao (kapital i rezerve) - (temeljni kapital). Ukoliko je pokazatelj negativan, to znači da je tvrtka u povijesti imala gubitke koje još nije pokrila. Po navedenom pokazatelju moguće je vršiti i screening (samo pretplatnici)
01.02.2016
Automatsko računanje PCTS/LULG/LRHC u portfelju
Korisnici koji su u svoje portfelje dodali transakcije PCTS/LULG na temelju vlasništva u SNHO, te LRHC na temelju LRH trebaju te transakcije obrisati jer im se to sada u portfelju automatski obračunava. Prosječna kupovna cijena dodanih dionica računa se tako da se prosječna cijena kupnje stare dionice (npr. SNHO) dijeli sa ukupnim brojem dionica nakon dobivanja novih (u ovom slučaju 3). Na taj način ukupni profit bi trebao ostati isti kao i prije ovog automatskog izračuna iako će kod pojedine dionice dobit biti različita nego prije. Vrijednost dionice LRHC u portfelju postavljena je na 885.54 (cijena stjecanja od strane PCTS) što će vrijediti dok se ne desi prva transakcija tom dionicom na burzi.
Stranica:     1/6  >   Zadnja
SPONZORI portala MojeDionice.com:
OTP Invest Najbolji.hr
Copyright © 2008-2017 Uvjeti korištenja   Kontakt Facebook